tiistai 12. heinäkuuta 2011

Syrjäisemmän tien varrella oli ruohottunut, hylätty teemapuisto. Sankasta pujoisesta pusikosta pisti esiin räikeän violetti jättiläispuu, pyöreämuotoinen paatti ja hammasrattaan alle luhistunut tupa. Kuvasta puuttui vain Yubaban johtama kylpylä, mutta en jäänyt odottamaan auringonlaskua ja rentoutuvia muinaisjumalia, vaan poljin eteenpäin. Mietin, kuinka kauan kestää, kunnes lasikuidusta alkaa haalistua värit.

11 kommenttia:

 1. Minäpä kävin kerran sellaisessa metsikössä jonne ei johtanut yhtään polkua. Tulin sieltä myös takaisin, siis tähän. (Jossa nyt olen.) Ja meinasin alkaa kaivaa nenääni... mutta kun olen saanut pikkuporvarillisen kotikasvatuksen - kiitos äiti! - päädyin vain pärskähtämään: että HAYTSHII!

  VastaaPoista
 2. oli sielläpäin, tai siis täälläpäin, sellainen moneen suuntaan sojottava tienviitta keskellä ei mitään, mikä oli sangen kiinnostavaa, kunnes tajusin, että se on varmaankin latuja varten, jolloin siellä hangessa on risteys.

  kyllä sellaiset eläinten tekemät polut ovat metsissä sentään sitä jotakin, joskus muinoin kävimme maastossa ratsastamassa hirvipoluilla, ja yhtä suoraan ja määrätietoisesti tuntuivat hirvet polkujaan tekevän kuin ihmisetkin.

  VastaaPoista
 3. Ei hirvellä saa ratsastaa! (Paitsi jos on pieni tyttö ja näkee vaan unta. Ja meinaa pissat päästä pöksyihin.)

  Mutta mielestäni... no, nyt en muista minun piti sano? Voi Hyvänen Aika Sentään? (Äsh.) Nyt minuun tosiaan iski dementia... sanotaan sitten niin, että jos villieläimet tulee Sua kohti kamalaa vauhtia, niin kantsii väistellä niitä. Toisaalta voi litistäytyä myös kalkkeripaperin ohueksi. Tai voi sitten - joka on parempi vaihtoehto - heittäytyä näkymättömäksi. Ps. Silloin eläimet juoksevat vain ympyrää, vähän aikaa, ja sitten menevät takaisin sinne mistä ovat tulleet.

  VastaaPoista
 4. Tuollapa Kolarin-Ylläksen suunnalla oli tienviitta metsään päin jossa luki ">SIITÄ VAAN>". Ei polkuakaan siitä lähtenyt. Kyltti oli lisäksi tehty ihan kunnolla ja ollut paikalla ties kuinka kauan, lie vieläkin. Minulla on siitä kuvakin olemassa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/13/2011

  Eräässä kaupunkitaulussa - jossa siis on kartta ja ISO punainen pallukka että "olet tässä". Niin joku koiranleuka oli pannut sen pallukan ihan eri paikkaan. Kyllä turistit raapi päätään!

  VastaaPoista
 6. mikis,

  niin, kunpa et olisi minua 40 vuotta vanhempi. tai no ei oikeastaan sittenkään.

  terv. savolainen

  ps. kyllä meilläpäin on hirvillä ratsastettu iät ja ajat suolan ja kamferin ostoon isolle kirkolle.

  valto,

  kuulostaa ihan hyvältä suunnalta, menisin sinne itsekin. jos vain ei olisi niitä mäkäräisiä, menisin minne vain, mutta niin, niitähän on. ja sitten sitä ei tule mentyä minnekään.

  anonyymi,

  kävinkin katsomassa sitä infotaulua, se oli vantaalla. mutta ei se varmaan koiranleuka ollut, vaan semmonen räkänokka-merkkinen paskaharakka.

  VastaaPoista
 7. Ai maalikyliin? On taluteltu hirviä? Jotka murisevat kaupunkilaisten koirille?

  Nyt minä en ymmärrä enää mitään. (Ottaa 1/2 pussilista kamfeeria. Ja juo kahvimukillisen sumppia päälle.) No nyt... a vot.... ymmärrän taas enemmän kuin tajuan. Ja sehän ei ennenkään ole mua haitannut.

  VastaaPoista
 8. Välillä olen 30-vuotta välillä 40-vuotta liian vanha sinulle? Päätä nyt. Ikähän on sivuseikka jos muuten synkkaa; en minä sanonut edes äidilleni oikeaa syntymävuottani. Mutta hän opetti minulle monta hyödyllistä asiaa.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi7/14/2011

  Salasin äitiltäni syntymävuoteni... tämä on kyllä liian höpöä löpöä. Kyllä on kummallisen ns.hienoa kirjoittamista muka. mutta ei ole! Jos täälä jatkuvasti jatkuu vastaava niin, on ihan Turha kuvitella että tulen tämmösiä lukemaan.

  VastaaPoista
 10. jos olisit vähän vähemmän kärsimätön, olisi paljastunut hieno matemaattinen leikki, jossa ikäsi on mallia (n+1)10 vuotta liian vanha.

  keskellä yötä käydään ärsyyntymässä, niin, mutta se lienee tavallista, kun alkaa olla 50 vuotta liian vanha.

  saahan sitä vielä synkkaamisen lisäksi unelmoida siitä, että istuisin kesävalossa piirtämässä rakkaani paljaita pakaroita karhealle paperille hiilellä, ja sitten iskisin niihin hampaani kuin vähän raakaan tomaattiin. tässä romanttisessa kuvitelmissa pakarat ovat kiinni suhteellisen nuoressa miehessä.

  (sanavahvistus: "terse")

  VastaaPoista
 11. Anonyymi7/14/2011

  "terse" taipuu myös "tattis". se on ulko-Mongolian sisä-osan sanastoa. ja tarkoittaa käheästi äännettynä että "otatko vielä lisää kutun maitoa". kimeästi lausuttuna se tarkoittaa "voisitteko poistua asunnostani mahdollisimman nopeasti vi¤¤uun"...

  VastaaPoista