perjantai 22. lokakuuta 2010

Näin unta, että vanha kissani oli vatsasta auki. Pitkän karvan alla oli kuin sormen mentävä tasku sen ohuisiin lihaskerroksiin. Yritin viedä sitä eläinlääkärille kummallisilla paikallisjunilla, joita yleensä uneksin Japaniin, mutta junia ei tullut tai ne lähtivät liian pian ja koko ajan viilto kissan vatsassa suureni. Pitelin sitä sylissä tuntikausilta tuntuvan ajan, kämmenet hikosivat pehmeään valkoiseen turkkiin. Kissa oli väsynyt, mutta rauhallinen. Pidin sitä paljon sillä tavalla sylissä, kun se oli vielä pentu.

Olen tainnut oikeastikin katsoa samaan haavaan aiemmin, kun vein kissan steriloitavaksi. Sillä ei ollut riittävästi kipulääkettä, ja se alkoi nukutuksesta huolimatta sätkiä, joten minun piti tiputtaa pienestä pullosta lisää puudutusainetta sinne tänne vaaleanpunaisen ja punaisen sekaiseen leikkausavanteeseen. Eläinlääkärillä ei nimittäin ollut avustajaa. Munasarjat olivat tummanpunainen kudosrypelmä, kuin granaattiomenaa - ja ne kissa menetti. Haava ommeltiin näppärästi umpeen, ja kissa kasvatti siihen hyvin ohuen valkoisen arven.

--

Epämääräinen massa uusia aikatauluja, rooleja ja ihmisiä alkaa jo asettua harvemmiksi kuvioiksi, joiden välissä minulla on joskus aikaa olla. Pidän olemisesta. Tai se on minulle välttämätöntä. Muutama ensimmäinen viikko opintojen alettua oli todella kireää, enkä ihmettele yhtään sitä, että jotkut naksahtavat pois paikoiltaan sellaisessa väännössä ja paineessa. En tainnut olla joku tällä kertaa. Minulla on paljon kokemusta litistymisestä ja vääntymisestä, ja siitä, kuinka odotetaan vain.

Iltaa kohti kuume kiristää päänahkaa. Kirkas kirkas kuu tulee ikkunasta sisään. Se on korkea ja pyöreä. Patterin lämpö on jotenkin tunkkaista ja pölyistä, se väreilee kohti niin kuin hyvin matalat, särkevät äänet.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi10/23/2010

  Ollaan yhdessä youtube-aikidojoukoissa :/ ainakin tämä aamu. Kepeillä en rupea kyllä heilumaan sisällä (kokeiltu on, ei toimi) enkä ulkona (lumimyräkkä). Milloin sun vyökoe on?

  -s-

  VastaaPoista
 2. Enpäs haluaisi nyt ajatella asiaa tarkemmin, mutta kolmen viikon päästä viikolla 46 näillä näkymin.

  On se vaikeaa, kun ukekin on perheellinen, niin ei millään kehtaisi olla vaivaksi ja pyytää ylimääräisiin harjoituksiin. Mielikuvaharjoituksilla mennään. :P

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10/25/2010

  Kolme viikkoa, varsin siis pian sekin. Minun olisi pitänyt _tänään_ graduoida, mutta liika yrittäminen johti siihen, että joulukuulle menee (olkapää oikuttelee). Mutta kivaahan peruskurssinkin kanssa samalla kertaa on graduoida :) Siinä on sitä oikeaa tunnelmaa.

  Graduointiin harjoitellessa nyt vain täytyy olla vähän vaivaksi :), näin uskon.

  -s-

  VastaaPoista
 4. No sehän on harmillista, kolmosen koeko siellä odottaa? Vai olenko tipahtanut jo ihan kärryiltä. Peruskurssigraduoinnissa saa tosiaan näyttävää kontrastia omaan kokeeseen, ja se on aina hyväksi. :)

  Minulla on harmillista nyt tämä kuume, joka taitaa siirtää olkapään anatomiastakin tentin uusintapäivään, kun ei pysty lukemaan. Uusintapäiviä aina tulee, mutta tämä vyökoe on roikkunut jo neljä vuotta. Ehkä olisin voinut muuten tällä viikolla laittaa tsukit ja kuristushommat hautumaan, mutta kun ei. Pläh.

  VastaaPoista